Studii în Cluj (Babeș-Bolyai)

A fi student în România înseamnă să ai medie peste 8 și să fii bun la toate obiectele de studiu. Pentru cei interesați să studieze business, afaceri, medicină, IT, drept recomand Clujul, în caz că alegeți studiile în România.

Aplicarea prin consulatul României se face pe bază de notă. Deci nu e nevoie de scrisoare de motivație, de recomandare sau certificat de cunoaștere a unei limbi străine ca în alte țări străine. Mediul european, dar în același timp moldovenesc mi s-a potrivit perfect. Clujul e calea spre occident, un important centru IT ce înglobează o mulțime de companii, deci cei interesați de IT are welcome. De asemenea orașul e internațional prin multitudinea de studenți aproximativ 40 de mii, francezi de la medicină, maghiari, arabi, indieni.

cluj2
Cu profesori și prieteni de facultate

 

picture1
Căminul în care locuiesc

Eu sunt bursieră a statului Român, deci studiile sunt gratis, căminul la fel. Achit doar pe mâncare și transport. Din păcate bursă nu am, dar știu că s-a votat un proiect de lege în acest sens și posibil să primim și noi de la anul bursă. Studiez Știința Mediului, licența la Babeș-Bolyai și am profesori inspiraționali, de calitate care mă motivează să studiez mai mult și să devin performantă în domeniu.

cluj1
Un oraș cu transport gratuit și ecologic!

Clujul e foarte turistic, medieval și atrage prin patrimoniul istoric unic turiști din toată lumea. Sunt fericită că în Cluj nu sunt gropi deloc și nici cerșetori sau boschetari pe stradă, ei trăiesc la Pata — Rat. Recomand studiile aici pentru mediul european și calitatea înaltă a studiilor.

 

Acest articol a fost realizat cu ajutorul experiențelor Sofiei Copacinschi, studentei la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Îi mulțumim și Alinei Bordeniuc pentru ajutor. 

Оставьте комментарий